“Exotisch
eten is exotisch om te maken, niet moeilijker.”
- Sam Rain
- Sam Rain
Na al die handige tips plus een vol
keukenkastje, is het tijd voor een proefexamen! Voor dit recept hebt je nodig:
-
250gram kipfilet
-
4 kopjes rijst (Surinaamse
zilvervliesrijst of basmati)
-
100gram sperziebonen of snijbonen
(doperwtjes kan ook)
-
een Sam’ keukenkast (zie hier)
-
een Sam’ koelvak
-
zonnebloemolie.
Een ‘Snelle India’ houdt een rijstgerecht in
zonder al te veel poespas; geen uren keukensloven, lekker snel en tóch
exotisch.
·
Kook de rijst en voeg er een
theelepel zout aan toe om vervolgens...
·
De kipfilet in stukjes te snijden
(en eventuele peesjes te verwijderen)
·
Verwarm een pan met een bodem
zonnebloemolie, nadat je twee tenen knoflook hebt geprakt en een hele ui hebt
gesneden in kleine stukjes. Fruit de knoflook en ui in de pan – voor de
dapperen onder jullie kun je een fijngesneden Madam Janet toevoegen (een gele
peper).
·
Voeg de kipfilet toe en bak ze aan
de kanten aan. Doe twee eetlepels kerrie masala, 1 theelepel ketjap manis,
gember en Aji-no-moto in de pan en vermeng het bij het vlees. Verkruimel een
Maggie Bouillonblokje en verspreid het over het vlees. Zet het vuur op de één
na laagste stand en voeg na een paar minuten een kopje water toe; laat het
rustig smoren in de pan.
·
Bak de bonen in zonnebloemolie (of
boter) en verkruimel een Maggie Bouillonblokje erover heen. Houd groene groente
groen!
Ondertussen zijn je rijst en kip klaar en heb
je in 20 minuten een ‘Snelle India’ bereidt voor twee personen!
©SamRain
Snelle India
Snelle India
Geen opmerkingen:
Een reactie posten