woensdag 2 mei 2012

Geen masterchef, wel keukenprins: Een 'Snelle India'


“Exotisch eten is exotisch om te maken, niet moeilijker.”
                                                                                    - Sam Rain
Na al die handige tips plus een vol keukenkastje, is het tijd voor een proefexamen! Voor dit recept hebt je nodig:
-       250gram kipfilet
-       4 kopjes rijst (Surinaamse zilvervliesrijst of basmati)
-       100gram sperziebonen of snijbonen (doperwtjes kan ook)
-       een Sam’ keukenkast (zie hier)
-       een Sam’ koelvak
-       zonnebloemolie.
Een ‘Snelle India’ houdt een rijstgerecht in zonder al te veel poespas; geen uren keukensloven, lekker snel en tóch exotisch.
·      Kook de rijst en voeg er een theelepel zout aan toe om vervolgens...
·      De kipfilet in stukjes te snijden (en eventuele peesjes te verwijderen)
·      Verwarm een pan met een bodem zonnebloemolie, nadat je twee tenen knoflook hebt geprakt en een hele ui hebt gesneden in kleine stukjes. Fruit de knoflook en ui in de pan – voor de dapperen onder jullie kun je een fijngesneden Madam Janet toevoegen (een gele peper).
·      Voeg de kipfilet toe en bak ze aan de kanten aan. Doe twee eetlepels kerrie masala, 1 theelepel ketjap manis, gember en Aji-no-moto in de pan en vermeng het bij het vlees. Verkruimel een Maggie Bouillonblokje en verspreid het over het vlees. Zet het vuur op de één na laagste stand en voeg na een paar minuten een kopje water toe; laat het rustig smoren in de pan.
·      Bak de bonen in zonnebloemolie (of boter) en verkruimel een Maggie Bouillonblokje erover heen. Houd groene groente groen!
Ondertussen zijn je rijst en kip klaar en heb je in 20 minuten een ‘Snelle India’ bereidt voor twee personen!
©SamRain
Snelle India

Geen opmerkingen:

Een reactie posten