zaterdag 5 mei 2012

Geen masterchef, wel keukenprins: Oh-Oh Hoofdgerecht


“Hoofdgerechten zijn geen hoopgerecht.”
                                                            - Sam Rain
Mannen zijn te vaak bezig met hoe meer hoe beter – doelpunten, penisgrootte en maximum snelheid. Een ‘goed’ hoofdgerecht laat ruimte voor een toetje en is de ‘band’ waar het publiek voor is gekomen. Het Oh-Oh hoofdgerecht is ‘asociaal’ naar Indiase begrippen: varkensvlees en een rip-off van het traditionele roti gerecht.
-       250 gram bloem
-       kokosmelk (verkrijgbaar in de toko)
-       100 gram varkenslappen per persoon
-       snijbonen
-       zonnebloemolie
-       komkommer óf cherrytomaatjes
-       Sam’s keukenkast (zie hier)

·      Meng 200 gram bloem met kokosmelk tot een deeg. Verspreid 1 eetlepel komijnzaad over het deeg met een scheut zonnebloemolie en kneed het door;
·      Terwijl het deeg even blijft staan, snij je de snijbonen fijn en snijd je de varkenslappen tot in 3 stukken per lap. Snij een ui in stukjes, tezamen met 2 tenen knoflook;
·      Met aluminiumfolie maak je een ‘werkvlak’ – strooi een beetje bloem over het oppervlak en maak een balletje deeg ter grootte van je handpalm. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan en rol het ‘balletje’ uit – niet te dun. Bak de ‘pannenkoek’ aan beide zijden en plaats deze op een bord of schaal met een stuk aluminiumfolie ter afdekking;
·      Fruit de ui en knoflook, voeg een eetlepel kerrie masala, een theelepel gember, aji-no-moto en een maggi bouillonblokje toe; bak de varkenslappen hierin gaar. Stoom ondertussen de snijbonen en voeg een beetje zout toe. Een rosé is een match, houd het op een frisse variant.
Serveren: 2 ‘pannenkoeken’, een beetje snijbonen en 3 stukjes lap per bord. Cherrytomaatjes of komkommerschijfjes als garnering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten