“Hoofdgerechten
zijn geen hoopgerecht.”
- Sam Rain
- Sam Rain
Mannen zijn te vaak bezig met hoe meer hoe
beter – doelpunten, penisgrootte en maximum snelheid. Een ‘goed’ hoofdgerecht
laat ruimte voor een toetje en is de ‘band’ waar het publiek voor is gekomen.
Het Oh-Oh hoofdgerecht is ‘asociaal’ naar Indiase begrippen: varkensvlees en
een rip-off van het traditionele roti gerecht.
-
250 gram bloem
-
kokosmelk (verkrijgbaar in de
toko)
-
100 gram varkenslappen per persoon
-
snijbonen
-
zonnebloemolie
-
komkommer óf cherrytomaatjes
-
Sam’s keukenkast (zie hier)
·
Meng 200 gram bloem met kokosmelk
tot een deeg. Verspreid 1 eetlepel komijnzaad over het deeg met een scheut
zonnebloemolie en kneed het door;
·
Terwijl het deeg even blijft
staan, snij je de snijbonen fijn en snijd je de varkenslappen tot in 3 stukken
per lap. Snij een ui in stukjes, tezamen met 2 tenen knoflook;
·
Met aluminiumfolie maak je een
‘werkvlak’ – strooi een beetje bloem over het oppervlak en maak een balletje
deeg ter grootte van je handpalm. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan en
rol het ‘balletje’ uit – niet te dun. Bak de ‘pannenkoek’ aan beide zijden en
plaats deze op een bord of schaal met een stuk aluminiumfolie ter afdekking;
·
Fruit de ui en knoflook, voeg een
eetlepel kerrie masala, een theelepel gember, aji-no-moto en een maggi
bouillonblokje toe; bak de varkenslappen hierin gaar. Stoom ondertussen de
snijbonen en voeg een beetje zout toe. Een rosé is een match, houd het op een
frisse variant.
Serveren: 2 ‘pannenkoeken’, een beetje
snijbonen en 3 stukjes lap per bord. Cherrytomaatjes of komkommerschijfjes als
garnering.
©SamRain
Oh-Oh Hoofdgerecht
Oh-Oh Hoofdgerecht
Geen opmerkingen:
Een reactie posten