zaterdag 5 mei 2012

Geen masterchef, wel keukenprins: 'Sinful Starter'


“Voorgerechtjes zijn veel te vaak zo saai.”
                                                            - Sam Rain
Je vrienden komen ‘eten’ en je hebt het gevoel dat je meespeelt in ‘Wie Is De Chef’. Een verwachting schep je met een voorgerecht dat smaakt naar meer en niét de honger stilt.
-       gepelde gamba’s (3 per persoon)
-       een groene en een rode paprika
-       500 gram krulsla (per 2 personen)
-       een baguette
-       kruidenboter
-       olijfolie
-       Sam’s keukenkast (zie hier)
-       Sam’s dodelijke sambal (zie hier) óf sambal oelek
-       Sateprikkers.

·      Snij de paprika in ‘grote’ stukken (een vingerkoot qua lengte)
·      Rijg de gepelde gamba’s aan de sateprikkers en plaats ze op een bord of schaal; 1 gamba per prikker!
·      Maak een ‘simpele marinade’ door alleen ketjap manis over de gamba’s te verspreiden en verwarm in de koekenpan (of grillpan) een beetje olijfolie
·      Bak kort aan iedere zijde de gamba’s aan (max 2 minuten aan iedere zijde)
·      Rijg aan de prikkers groen en rood stukje paprika – maak het ‘leuk’ door de Gamba in het midden te houden, zodat je een soort ‘horloge’ krijgt (zijn zo ook makkelijker te bakken)
·      Snij de baguette in sneetjes en garneer het bord met krulsla
·      Smeer twee sneetjes, per bord, waarvan 1 met kruidenboter en 1 met sambal en plaats ze tezamen met 3 ‘gamba’s-met-prikker’ op het bord. Een zoete witte wijn als ‘cooling off’, en als je een smaakje wilt toevoegen aan de krulsla: béétje olijfolie en zwarte peper.
Zo creëer je een ware smaak explosie met de ‘Sinful Starter’!
©SamRain
Sinful Starter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten