zondag 6 mei 2012

Geen masterchef, wel keukenprins: Toetie het toetje


“Always end with a bang – ook in de keuken.”
                                                            - Sam Rain
Toetjes zijn afkoelers of hartig, maar altijd iets om naar uit te kijken. Ik ben fan van de koude toetjes; ijs geeft een soort kerstgevoel en childhood’ memories.
-       vanille-ijs
-       volle melk
-       ananasschijfjes
-       aardbeien
-       slagroom
-       frambozenlimonade
Eventueel:
-       sprinkles of
-       pindakorrels of
-       fijne stukjes walnoot of
-       chocoladekorrels.
Een blender doet wonderen en scheelt een hoop werk!
·      Maak een ‘milkshake’ van vanille-ijs en volle melk die redelijk dik is; voeg stukjes ananas toe.
·      Schenk voorzichtig langs de randen van het dessertglaasje niet meer dan een theelepel frambozenlimonade
·      Giet de ‘milkshake’ in het midden, maar laat ruimte over
·      Plaats een aardbei in het midden van de milkshake en omring het met slagroom. Decoreer het eventueel met sprinkles en serveer het met een ‘lange’ theelepel.
Je kunt ook eventueel de ananas vervangen door mandarijnen, neem dan wel een bosbessen limonade en vervang de aardbeien met cranberry’s of een stukje mango.
Een ander variant is door een klein schaaltje te nemen en de randen te ‘swirlen’ met limonade – plaats de milkshake dun over de bodem en verspreid de vruchtjes erover heen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten