“Koken
doe je met liefde – en liefde is heet!”
- Sam Rain
- Sam Rain
Het irritanste grapje die ‘Nederlanders’
(sorry autochtonen) te vaak herhalen is ‘sambalbei’. Tijd om wat respect bij te
leren: het geheim van Sam’s Dodelijke Sambal.
Thou will need:
-
een Sam’ keukenkast (zie hier)
-
zonnebloemolie
-
4 ‘Madam Janet’ gele pepers
-
40 gram tomatenpuree
-
2 uien
-
6 grote tenen knoflook
Een keukenmachine is superhandig, maar geen
must; een stamper werkt ook prima – en naar mijn gevoelsbeleving beter.
·
Verwarm de tenen knoflook in water
(kokend) tot ze zacht zijn. Snij de uien zo fijn mogelijk, tezamen met de
pepers. PAS OP: spelen met pepers betekent goed je handen wassen voordat je in
je ogen wrijft!!!
·
Stamp de pepers, ui en knoflook zo
plat mogelijk of vermaal ze tot moes in de snijmachine. Voeg een theelepel
zwarte peper, Aji-no-moto, gember en komijn toe;
·
Verwarm in een steelpannetje
ongeveer twee kopjes aan water en voeg het gestampte mengsel toe en breng het
aan de kook.
·
Voeg een maggi bouillonblokje toe,
samen met de tomatenpuree roerend toe. Een klein scheutje zonnebloemolie
toevoegen
·
Houd het mengsel ongeveer 5
minuten op zacht vuur en laat het afkoelen in een potje (afsluitbaar!) in de
koelkast.
Hoe ‘heter’ de peper, hoe méér madam janets je
toevoegt. Hoe ‘brandend’ de peper smaakt is afhankelijk van de knoflook. Have
fun!
©SamRain
Sambal
Sambal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten